Levande

Vilket solskydd passar mitt hus?

Med de varmare dagarna på väg upp kommer du snart att märka att det kan bli några grader för varmt i ditt hus. Även om du vill slå på grillen på kvällen kommer du att märka att du behöver lite skugga. Om ditt hus har ett bra skuggigt läge har du tur! En persienn är den perfekta lösningen när ditt hus inte ligger i skuggan. Det finns olika markiser som alla har en annan funktion och kan därför uppfylla ditt behov av att hålla solen ute.

Uteplatsskärm som solskydd
En uteplatsskärm, även kallad en vikbar armskärm, består av en skärm vars duk är lindad på en rulle. Du kan sitta bekvämt under den här skärmen. Fördelen med en uteplatsskärm är att de väggar och fönster som uteplatsskärmen är fastsatta också förblir svala. På så sätt förblir ditt hus svalt när du är ute. En Degalux terrassskärm finns i olika storlekar och vindskydd, så att du fullt ut kan njuta av bekvämligheten med en terrassskärm som solskydd.

Markiser som solskydd
Den första typen av solskydd i Europa var markiserna. De är lämpliga för regn och sol. Eftersom markisen är ett stängt tak kan inget solsken falla från ett yttre hörn. Hela fönstret skyddas sedan mot sol och regn. En markisgardin är idealisk för mindre fönster och om du vill ha en persienn som ger en atmosfär till ditt hus.

Drop-out markis som solskydd
Fallskärmen är ett solskydd som består av ett tyg som faller ner i 90 graders vinkel från en rulle upptill. När gardinen måste höjas igen finns det en fjärrkontroll, eller spak för manuell kontroll, så att gardinen går tillbaka in i fasaden.

En tappskärm är det mest använda solskyddet och därför det mest kända. Det är enkelt att installera och använda. Nackdelen med droppskärmen är att det inte finns någon genomgång, så du kan inte sitta under den. Det ger bara persienner för att hålla solens strålar borta.

Skärmar
Om du har begränsat utrymme för solskydd är installation av skärmar det perfekta valet. De öppnas och stängs vertikalt, så tar lite plats. Nackdelen med skärmar är att du har mindre sikt utifrån från insidan. Om du vill hålla huset svalt men ändå vill få ut det mesta av din vy är skärmar inte ditt bästa val.

Vilken typ av solskydd du väljer beror på ditt personliga val och livssituationer. Förutom dessa två faktorer spelar budget och interiör i huset också en roll i det val du ska göra. Det är viktigt att vara välinformerad om solskydd och leta upp tips som kan hjälpa dig på väg till en sval sommar.

Comment here